image
Sursa foto: Jurnal.md

Fost director Metalferos: Banii delapidați de la companie se împart astăzi între Dodon și Andronachi și Plahotniuc

În prezent, de la compania Metalferos s-ar delapida în jur de 50 de milioane de lei lunar, iar acești bani ar fi împărțiți între Igor Dodon și și Vladimir Andronachi și Vladimir Plahotniuc. Acuzațiile îi aparțin fostului direcor al companiei, Victor Ostap, și au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii, de la Jurnal TV.

Ostap estimează că de la fondarea companiei Metalferos, în anul 2003, și până în prezent, aceasta ar fi fost delapidată de o sumă cuprinsă între 350 și 500 de milioane de dolari americani.

Prezent în cadrul emisiunii, omul da afaceri Valentin Eșanu, care activează pe piața exporturilor de metale, a declarat că datorită liberalizării pieței, astăzi „delapidările de la Metalferos sunt mai mici”, în jur de 50 de milioane de lei pe lună.

Eșanu l-a acuzat pe Vladimir Andronachi că, prin intermediul guvernării, încearcă să-i creeze mai multe impedimente pentru a elimina concurența Metalferos.

„Acolo sunt interesele lui Vladimir Andronachi. Scopul este să ne oprească pe noi. Dacă noi vom fi blocați, va fi scăzut prețul la achiziția metalelor. Acum ei fură 40-50 de milioane de lei pe lună. Dacă ne blochează pe noi, scad prețul de achiziție și vor ridica nivelul furturilor la 100 de milioane de lei. De asta s-au declanșat toate atacurile și vor să ne lipsească de licență”, a declarat Eșanu.

Iar Victor Ostap a spus că banii delapidați ajung, „în proporție de 50% la Igor Dodon, iar restul de 50% la Vladimir Andronachi și Vladimir Plahotniuc”.

„Andronachi astăzi conduce toate schemele de corupție în Republica Moldova. Le conduce în favoarea intereselor financiare ale lui Igor Dodon”, a declarat Ostap.

În plus, Ostap susține că Vladimir Andronachi „și-a luat pe lângă Igor Dodon rolul lui Plahotniuc pe lângă Voronin până în 2009”.

„Scheme criminale cu Transnistria astăzi funcționează prin Andronachi, Nichiforciuc și Vîlcu. Ei sunt astăzi în continuare persoanele de încredere ale lui Plahotniuc. Este vorba despre contrabanda cu țigări, schemele de la energia electrică. Astăzi singurul lucru care s-a schimbat e că pe lângă Plahotniuc, beneficiar din scheme este și Igor Dodon”, a mai spus omul de afaceri.

Cei vizați în declarații au fost telefonați în timpul emisiunii, dar nu au răspuns.

Noutăţile partenerilor

comentarii: