image
Sursa foto: Jurnal.md

Tiraspolul anulează interdicția de circulație pe durata scrutinului de duminică; La întoarcere, să prezinte ștampila „votat”

Așa numitul minister de interne de la Tiraspol a anunțat azi că anulează timp de o zi interdicția de circulație pentru cetățenii din stânga Nistrului care vor dori să participe la scrutinul prezidențial de pe 15 noiembrie.

Potrivit unui comunicat afișat pe site-ul acestei instituții, condițiile sunt aceleași, cetățenii trebuie să prezinte buletinul de identitate la posturile vamale la ieșirea din asa numita „rmn”, iar la întoarcere să prezinte buletinele și fișa de însoțire cu ștampila „votat”.

Cei care la întoarcere nu vor avea ștampila votat, sunt avertizați că vor trebui să stea timp de două săptămâni în carantină.

Amintim că în cadrul primul tur de scrutin și-au exercitat dreptul la vot 14 mii de cetățeni din regiunea transnistreană.

Deputatul Oazu Nantoi a declarat anterior că modul în care sunt aduși la vot cetățenii din regiunea transnistreană reprezintă o bătaie de joc de oameni.

„Administrația de la Tiraspol a introdus 37 de posturi ilegale de la începutul pandemiei și astfel a închis populația ca într-o capcană. Ei tot timpul strigă că RM este un „stat vecin”. Dar, iată, probabil cineva de la Kremlin i-a telefonat și administrația de la Tiraspol a decis că oamenii pot pleca, timp de o zi, în „statul vecin”. La întoarcere oamenii sunt impuși să prezinte buletinul cu ștampila „votat”, altfel trebuie să nimerească în carantină. O generozitate și o bătaie de joc nemaivăzută de cetățeni ”, a spus Oazu Nantoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: