Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

11 Noi. 2020 / 18:34

Ion Chicu: Crearea platformelor industriale, o şansă reală de dezvoltare a localităţilor

Crearea platformelor industriale oferă şanse reale de dezvoltare a localităţilor. Este declaraţia premierului Ion Chicu, care a efectuat astăzi o vizită în raionul Ceadîr-Lunga, acolo unde urmează să fie creată una dintre cele 18 platforme industriale din ţara noastră. Potrivit autorităţilor, scopul acestora este de a creşte atractivitatea regiunilor pentru dezvoltarea economică. Pentru conectarea platformelor la utilităţi, Guvernul a alocat 50 de milioane de lei, relatează Mesager.

„Oraşul are nevoie de această platformă, deoarece aici sunt condiţii foarte bune din punct de vedere geografic şi economic. Sunt foarte aproape şi reţelele de comunicaţii pe care ulterior le vom utiliza pentru a atrage investitori. În plus, avem şi un potenţial uman foarte bun, iar din noiembrie va începe construcţia colegiului industrial pentru a putea pregăti şi cadrele necesare”, a declarat başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Premierul Ion Chicu a subliniat că lansarea platformelor industriale va spori creşterea ocupării forţei de muncă în sectorul rural.

„Aici, la Ceadîr-Lunga, avem un progres. S-a avansat mai mult, au şi proiectele tehnice. Chiar din banii alocaţi anul acesta urmează să fie valorificaţi. Este vorba de conexiunea reţelei de gaze, energie şi canalizare. M-a bucurat şi mai mult faptul că au unele înţelegeri preventive cu potenţialii investitori care îşi vor lansa afacerile în cadrul platformei. Un element ce m-a bucurat e că în preajmă se afla şi Zona economică liberă Vulcăneşti”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

În Republica Moldova urmează a fi create 18 platforme industriale multifuncţionale. Acestea vor fi instituite în raioanele cu nivel de industrializare mai scăzut în care nu există parcuri industriale sau zone economice libere.

Comentarii