image
Sursa foto: captură video

Lilian Carp cere ridicarea imunității lui Corneliu Furculiță și revocarea lui Pavel Voicu: „PG să investigheze acțiunile”

Deputatul Lilian Carp cere demiterea ministrului de interne, Pavel Voicu, și ridicare imunității deputatului PSRM, Corneliu Furculiță, după publicarea investigației jurnalistice în care cei doi sunt acuzați de trafic de influență și abuz de funcția, și statutul pe care îl deține, deoarece ce s-ar fi implicat în mușamalizarea unui dosar în care este vizat un nepot de-al deputatului socialist, care recent a fost prin beat la volan.

În cadrul unui briefing, deputatul Lilian Carp a declarat că: „Domnul Cornel toate prostiile le face în zi de luni. În ziua de luni dă salariile, în ziua de luni face trafic de influență și vedem că tot luni au apărut și aceste dezvăluiri. (...) Având în vedere aceste împrejurimi, solicit să se investigheze de către Procuratura Generală acțiunile care depășesc în mod vădit limita de competență săvârșită de către Corneliu Furculiță, făcând uz de statuul deputatului cu participarea ministrului de interne, Pavel Voicu”.

Amintim că deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, sunt vizați într-o investigație jurnalistică care ar demonstra faptul că cei doi ar fi mușamalizat un dosar penal pornit pe numele unui nepot de-al deputatului Furculiță, care a fost prins beat la volan. Astfel, au fost făcute publice mai multe înregistrări audio cu discuțiile care ar fi avut loc între Sergiu Gorea, nepotului familiei Furculiță, soția deputatului, dar și cu ministrul de interne în care s-ar fi discutat mai multe scheme care ar fi fost puse la cale pentru ca individul de 28 de ani, originar din satul Răuțel, raionul Fălești, să scape basma curată.

Discuțiile audio pot fi ascultate aici.

Reacția ministrului Pavel Voicu poate fi citită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: