image
Sursa foto: jurnal.md

Scandalul privind mușamalizarea dosarului pornit pe numele unui nepot al deputatului Furculiță: Cazul va fi examinat de PG

Procuratura Generală informează că a luat act de materialele audio apărute astăzi în presă privind pretinsa tentativă de mușamalizare a unui caz de conducere a mijlocului de transport de către o persoană aflată în stare de ebrietate, în care este vizat un nepot de-al deputatului PSRM Corneliu Furculiță, însuși deputatul, dar și ministrul de interne Pavel Voicu.

Procuratura Generală a dispus Procuraturii Anticorupție organizarea examinarii acestui caz conform competentei pentru a clarifica subiectul.

Totodată, procuratura informează că până la moment pe adresa instituției nu a parvenit nicio sesizare oficială în acest sens pentru a clarifica situația.

Amintim că deputatul PSRM Corneliu Furculiță și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, sunt vizați într-o investigație jurnalistică care ar demonstra faptul că cei doi ar fi mușamalizat un dosar penal pornit pe numele unui nepot de-al deputatului Furculiță, care a fost prins beat la volan. Astfel, au fost făcute publice mai multe înregistrări audio cu discuțiile care ar fi avut loc între Sergiu Gorea, nepotului familiei Furculiță, soția deputatului, dar și cu ministrul de interne în care s-ar fi discutat mai multe scheme care ar fi fost puse la cale pentru ca individul de 28 de ani, originar din satul Răuțel, raionul Fălești, să scape basma curată.

Reacția ministrului Pavel Voicu poate fi citită aici.

Precizăm că deputatul Lilian Carp a cerut astăzi demiterea ministrului de interne, Pavel Voicu, și ridicare imunității deputatului PSRM, Corneliu Furculiță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: