image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO // Sistemul de sănătate se apropie de maximul capacității sale; „În Chișinău, locuri la terapie intensivă nu mai sunt”

Toate locurile de la terapie intensivă din spitalele din Chișinău sunt ocupate. Sistemul de sănătate se apropie de maximul capacității sale pentru vindecarea celor infectați cu COVID-19, a declarat astăzi șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă.

Boris Gâlcă, șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate a declarat că situația epidemiologică în Chișinău rămâne a fi dificilă, iar incidența în luna octombrie a fost de 942 la 100 de mii de locuitori. „Regret să anunț că în continuare avem o creștere a numărului de infecții în rândul lucrătorilor medicali, avem 1.066 de infecții ceea ce constituie 13,08 % din numărul total al personalului medical infectat la nivel național."

În Chișinău, locuri la terapie intensivă nu mai sunt, a accentuat Boris Gâlcă.

"Toate paturile de terapie intensivă în continuare sunt ocupate.În general ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare, dar ținem situația sub control. În anticiparea unui posibil număr sporit de internări avem pregătite rezerve de paturi, pe care le vom activa la prima necesitate".

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, 227 de elevi au ieșit cu test pozitiv la COVID-19. Patru mii 386 au fost plasați în regim de autoizolare. Afectate de noul coronavirus sunt 300 de cadre didactice. În autoizolare se află 234. În învățământul superior, în perioada 2-5 noiembrie, au fost testați pozitiv 20 de studenți. 104 se află în autoizolare. În carantină au fost plasate 11 grădinițe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: