image
Sursa foto: libertatea.ro

Portugalia interzice de luni circulația pe timpul nopții în Lisabona și alte 120 de localități

Autorităţile portugheze vor impune, începând de luni, interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii în mai multe localităţi, printre care și capitala Lisabona, pentru a limita răspândirea epidemiei noului coronavirusul informează Reuters, citată de Agerpres.

Anunţul a fost făcut, duminică, de premierul Antonio Costa, în contextul în care Portugalia se confruntă de câteva zile cu un număr record de cazuri noi de COVID-19. „Singurul mod de a opri răspândirea pandemiei este să evităm interacţiunile sociale. Sunt măsuri esenţiale pentru a controla pandemia fără a decreta din nou stare de urgenţă generală ca în primăvară”, a declarat Costa.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, de la ora 23:00 până la 6 dimineaţa, va intra în vigoare luni în Lisabona și 120 din cele 308 de municipalităţi ale ţării, inclusiv în Porto. Premierul Costa a anunţat, de asemenea, că oamenii nu îşi vor putea părăsi locuinţele între orele 13:00 şi 5 dimineaţa în următoarele două week-end-uri, atât sâmbăta, cât şi duminica.

Unele centre comerciale vor fi închise în această perioadă, a mai precizat şeful executivului portughez. Autorităţile au decretat instaurarea stării de urgenţă pe o perioadă de 15 zile. Portugalia a înregistrat până duminică 173,540 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 2,848.

Noutăţile partenerilor

comentarii: