image
Sursa foto: Profimedia

Alegeri SUA 2020: Donald Trump îl avertizează pe Joe Biden să nu-și revendice victoria

Președintele Donald Trump îl avertizează pe Joe Biden să nu-şi revendice prematur victoria în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în condițiile în care candidatul democrat ar avea de gând să se adreseze americanilor vineri de la reședința sa din Wilmington, statul Delaware.

Joe Biden a avut declarații în fiecare seară, după alegerile care au avut loc marți, dar tonul său, optimist, a fost totuși reținut. Joe Biden s-a apropiat însă vineri foarte mult de câștigarea cursei pentru Casa Albă, statul-cheie fiind Pennsylvania, unde pe măsură ce se numără voturile prin corespondență, avansul său față de Donald Trump se mărește.

„Joe Biden nu ar trebui să pretindă pe nedrept funcţia de preşedinte. Aş putea pretinde la rândul meu acelaşi lucru. Procedurile judiciare de-abia acum încep!” a scris pe Twitter Donald Trump.

Într-o altă postare, făcută după jumătate de oră, actualul locatar de la Casa Albă spune: „Am avut un avans așa de mare în aceste state până târziu în noaptea alegerilor pentru ca acum să văd că pur și simplu a dispărut, pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste diferențe vor reveni la noi pe măsură ce lansăm procedurile în justiție”.

Donald Trump a anunțat deja că are de gând să conteste în justiție un eventual rezultat favorabil atribuit lui Joe Biden. Deja tabăra lui Trump are două plângeri adresate Curții Supreme a Statelor Unite pe tema votului din Pennsylvania, un stat unde dacă democratul este declarat câștigător, el va fi următorul președinte al SUA.

Voturile se mai numără încă în Pennsylvania, Georgia, Nevada, Arizona, Carolina de Nord și Alaska. În aceste ultime două state conduce Donald Trump, iar în celelalte patru avantajul este de partea lui Joe Biden. Odată cu numărarea voturilor prin corespondență, rezultatul alegerilor a început să încline în favoarea democratului inclusiv în state unde primele rezultate parțiale îl dădeau câștigător pe Donald Trump.

Noutăţile partenerilor

comentarii: