image
Sursa foto: privesc.eu

Partidul Democrat își va retrage miniștri din Guvern: „Alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru RM”

Partidul Democrat din Moldova își va retrage miniștri din Guvern odată cu investirea președintelui, după alegerile de la 15 noiembrie. Decizia a fost anunțată de președintele PDM, Pavel Filip, după ședința Biroului Executiv extins al Partidului.

„PDM a luat decizia ca înadtă cu investirea în funcție a președintellui ales, să-și retraga reprezentanții săi din Guvern pentru a oferi oportunitatea acestora de a construi o colaborare eficientă cu legislativul și executivul în conformitate cu prevederile constituționale”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, PDM nu a precizat pe cine va susține în turul II, menționând doar că sunt împotriva alegerilor parlamentare anticipate.

„PD consideră că după doi ani de instabilitate politică, alegerile parlmentare ar fi o catastrofă pentru întreaga țară. Vom menține neutralitatea în alegerile prezidențiale, așa cum am anunțat înaintea primului tur de scrutin, îndemnăm și acum alegătorii să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc”, a mai declarat președintele PDM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: