image
Sursa foto: Pavel Voicu//Facebook.com

Pavel Voicu, despre intervenția de la Anenii Noi: „I-a provocat răni unuia dintre copii; A fost deosebit de periculos”

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, oferă detalii despre operațiune de salvare a celor trei copii minori, de la Mereni, Anenii-Noi, care au fost luați ostatici de către tatăl lor. Potrivit ministrului, în timpul incidentului bărbatul a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit. Agresorul a ținut morțiș să comunice cu un conducător de rang înalt.

Agresorul de 24 de ani care se afla în stare de ebrietate și-a înjunghiat în dimineața acestei zile una dintre rude în regiunea gâtului cu un cuțit, apoi a luat ostatici cei trei copii minori, amenințându-i cu moartea.

Polițiștii din cadrul IP Anenii Noi, ofițerii INI și cei ai BDS „Fulger” au mers imediat la fața locului și au întreprins toate măsurile operative pentru a stopa acțiunile violente ale agresorului și a elibera copiii.

Potrivit ministrului, incidentul a fost unul complicat și deosebit de periculos din cauza că cetățeanul se afla în stare de ebrietate.

În timpul intervenției Poliției, acesta a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, din acest motiv Voicu s-a deplasat la fața locului.

„Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițiști.

Cu riscul de a pune în pericol propria viață, colegii mei au intervenit în forță și au reținut făptașul, iar unul din ei, în timpul intervenției a fost rănit la braț”, a mai menționat Pavel Voicu într-o postare pe Facebook.

Momentul reținerii îl puteți vedea aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: