/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Carențele sesizate în secțiile din diaspora după primul tur. Se cere prevenirea aglomerațiilor și gestionarea cozilor

missing
03 noiembrie 2020, ora 19:05

Ministerul de Externe (MAEIE) va solicita Comisiei Electorale Centrale să îmbunătățească condițiile în secțiile de vot din diaspora unde a fost un flux mare de alegători. Într-un comunicat de presă al MAEIE se spune că au fost punctate mai multe priorități.

Printre acestea se numără:

  • prevenirea aglomerațiilor de persoane;
  • gestionarea mai bună a cozilor;
  • interacțiunea cu autoritățile locale și organele de supraveghere a ordinii publice în ziua alegerilor;
  • eficientizarea procesului de votare prin suplinirea de personal, echipament și rechizite electorale;
  • impactul înăspririi restricțiilor și măsurilor sanitare de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 sau altele care pot avea impact asupra funcționalității secțiilor de votare;

MAEIE a solicitat cetățenilor din diaspora să respecte cu strictețe normele sanitare solicitate de autoritățile țările străine care au permis cetățenilor moldoveni realizarea dreptului electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram