/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Chiar dacă socialiștii au acordat vot de neîncredere Guvernului Sandu, Dodon nu exclude o coaliție pe viitor cu Blocul ACUM

missing
03 noiembrie 2020, ora 21:46

Chiar dacă toamna trecută Partidul Socialiștilor (PSRM) a acordat în Parlament vot de neîncredere Guvernului Sandu, Igor Dodon, liderul informal al acestora nu exclude o coaliție pe viitor cu Blocul ACUM, din care fac parte formațiunile Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma DA. 

„În condițiile în care nu avem suficienți deputați,  să asigurăm 51, cea mai bună coaliție în contextul actual ar fi coaliția dintre PSRM și Blocul ACUM, dar alta nu e posibilă. Partidele veridice sunt PSRM, Partidul Democrat, PAS și Platforma DA.

O coaliție poate fi doar în acest format. Nouă cu democrații nu ne ajung voturi. Noi și dreapta – ne ajung voturi. După alegerile prezidențiale sunt trei scenarii: un Guvern minoritar, o altă formă de coaliție, mai largă sau alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la postul NTV Moldova, marți, 3 noiembrie.

Moțiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva Guvernului Sandu a trecut de votul Parlamentului pe 12 noiembrie 2019. Aceasta a fost susținută de 63 de deputați socialiști și democrați.

Maia Sandu a declarat atunci că lupta se duce între cei care vor să controleze justiția și Procuratura și cei care luptă pentru o justiție liberă și corectă.

Amintim că după primul tur al alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie Maia Sandu s-a ales cu cele mai multe voturi. Igor Dodon a ocupat a doua poziție. Alegătorii sunt așteptați pe 15 noiembrie pentru a-și exercita dreptul la vot în al doilea tur.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram