image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu //Jurnal.md

Maia Sandu, primele declarații după anunțarea rezultatelor preliminare: „Fraudele au avut impact”

Maia Sandu a venit cu primele declarații după ce au fost anunțate rezultatele preliminare a scrutinului de astăzi. Candidata la prezidențiale spune că PAS a depus mai multe sesizări la Poliție și Procuratură, privind intențiile de fraudare a alegerilor.

„Cu siguranță fraudele au avut impact, în acest scrutin am fost mai pregătiți decât data trecută și am documentat mut mai multe fraude și am depus mult mai multe sesizări la poliție și la Procuratura Anticorupție și vom monitoriza ca acestea să fie documentate. Avem și sesizări la CEC cu privire la unele situații care au avut loc astăzi și care trebuie corectate până la următorul scrutin”, a declarat Maia Sandu într-o intervenție live la Jurnal TV.

Maia Sandu a comentat și mobilizarea record a moldovenilor din diasporă și le-a exprimat mulțumirea.

„Diaspora a fost minunată, astăzi ne-a uimit cu prezență mare și datorită acestor oameni care își doresc ca acasă să fie ordine am înregistrat rezultate uimitoare. Le mulțumim frumos pentru răbdare și pentru că au stat la coadă în diferite orașe și au așteptat pentru a-și exercita dreptul la vot” a mai menționat Sandu.

Întrebată dacă a vorbit cu Andrei Năstase referitor la turul II al alegerilor, Maia Sandu, a declarat că după ce vor fi afișate rezultatele finale vor urma cu siguranță și discuții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: