image
Sursa foto: captură video

Blocarea secțiilor de votare și altercațiile de la Varnița: Poliția a inițiat proces penal

Inspectoratul General al Poliției informează că în legătură cu acțiunile huliganice și blocarea intenționată a secțiilor de votare de la Varnița a fost pornit un dosar penal pentru constatarea faptelor.

„Pe parcursul zilei de astăzi, prin intermediul serviciului 112, poliția a fost sesizată în 45 de cazuri. Pe două dintre situațiile sesizate a fost pornit proces de constatare penal. Este vorba despre blocarea intenționată a secției de votare și acțiunile de huliganism admise în timpul unor altercații între protestatari la Varnița”, a informat Marin Maxian, șeful adjunct al IGP într-un briefing.

Potrivit acestuia, organul de urmărire penală urmează să stabilească faptele și să fie supuse spre calificare juridică.

Amintim că azi dimineață la Varnița au avut loc mai multe proteste. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de faptul că în localitatea lor au venit mai multe mașini, dar și cel puțin 5 autocare care au adus în mod organizat oamenii la votare.

Tot la Varnița un bărbat care s-a prezentat drept jurnalist din regiunea separatistă a folosit gaze lacrimogene în urma unui conflict iscat între el și un grup de oameni, locuitori ai Varniței. Oamenii din localitate au zis că pretinsul jurnalist este mai degrabă un provocator.

Acesta a fost reținut, dar l-a scurt timp a fost eliberat. Mai multe persoane de vârstă înaintată au avut de suferit de pe urma incidentului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: