image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO // Mii de moldoveni, aflați peste hotare, prezenți la secțiile de vot; Ministerul de Extrerne vine cu precizări

Aglomerații la secțiile de votare din străinătate. Mii de moldoveni formează cozi la birourile electorale deschise în Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda și România pentru a-și exercita dreptul la vot. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova vine cu precizări și recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție în contextul pandemiei de Covid-19.

La această oră activează în regim normal toate secțiile de votare constituite în Europa și Asia. În următoarele ore urmând să se deschidă doar 16 secții de votare din Statele Unite ale Americii și Canada.

Potrivit MAEIE, în prezent sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România.

Astfel sunt formate cozi de până la 100 de persoane la secțiile din Belgia și Vicenza, Italia. Rând de peste 100 de persoane se înregistrează la secția din Villeneuve-Saint-Georges, Franța, dar și la majoritatea secțiilor din Germania, precum cele deschise în Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hamburg, Kassel.

Aceeași situație este și la birourile electorale din Italia, precum la Bologna, Parma, Padova, Mestre, Milano, Brescia.

Și în Londra moldovenii stau în rând pentru a vota. Aglomerații sunt înregistrate și în România.

Reamintim alegătorilor din străinătate că secțiile de votare au program de la ora locală 07:00 – 21:00, cu excepția secției de la Baku (care se va închide la ora 18:00) și Strasbourg (care se va închide la ora 20:00).

În contextul pandemiei COVID-19, îndeamnă ca diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările misiunilor diplomatice menite să fluidizeze aglomerațiile de cetățeni din jurul secțiilor de vot.

În cazul statelor cu mai multe secții de vot, că puteți afla care sunt trei cele mai apropiate secții de votare în funcție de locul unde sunteți accesând aplicația dezvoltată de CEC: diaspora.cec.md.

Imagini de la secția de votare aflată în Hotelul Clayton-Ciswick-Londra.

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: