image
Sursa foto: Sănătăuca, Florești, Iuliana Cataragiu // Facebook

IGP: Fără incidente grave; 43 de sesizări din partea concurenților electorali, transportarea alegătorilor și injurii

Inspectoratul General de Poliție anunță că până la ora actuală pe teritoriul RM au avut loc mai multe încălcări în procesul de desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Până la moment IGP a primit 43 de sesizări din partea concurenților electorali și reprezentanților legali ai acestora prin care au fost semnalizate diverse aspecte în special transportul organizat pentru alegători.

Organele de drept au documentat șase cazuri de blocare a traseelor către secțiile de votare. La fel este documentat și un caz de blocare a unei secții de votare din Bender.

Poliția investighează trei cazuri de corupere a alegătorilor. La fel au fost înregistrate opt cazuri de transportare a alegătorlior la secțiile de votare.

IGP menționează că 35 de unități de transport au fost identificate a două și a treia oară care încercau să se deplaseze către secțiile de votare.

La fel poliția cercetează alte zece cazuri de comportament, stare de ebrietate, injurii, încercarea de a comercializa în adiacentul secției de votare, un caz de agresare și deteriorare a telefonului mobil.

Evenimentul poate fi urmărit aici:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: