image
Sursa foto: Independent

CEC solicitată să anuleze acreditarea unui observator rus; A încercat să apere votanții aduși în mod organizat la Varnița

Discuții aprinse au avut loc astăzi între deputatul PAS Igor Grosu și un observator la alegerile prezidențiale din partea Adunării Interparlamentare a statelor CSI, Taisaev Kazbek. Acesta din urmă a încercat să pună presiune pe cetățenii care au blocat traseul spre secțiile de votare pentru alegătorii transnistreni din Varnița, ca aceștia să deblocheze traseul.

Observatorul rus i-a reproșat lui Igor Grosu și veteranilor că împiedică cetățenii moldoveni de pe malul stâng al Nistrului să-și exercite dreptul la vot. În replică Igor Grosu i-a explicat că sunt cetățeni care vin să voteze fiind plătiți.

„În calitate de deputat, îmi apăr poporul și nu pot să permit separatiștilor să influențeze procesul democratic din RM”, a accentuat Igor Grosu.

„ Aveți probe că sunt plătiți? Ați sesizat organele de drept? Dacă aveți astfel de probe, prezentați-ni-le” a cerut Taisaev Kazbek.

„Cui? Dvs? Sunt la mine acasă în țara mea. Nu puteți să-mi dați indicați ce să fac. Vă depășiți atribuțiile. Nu ne încurcați să ne apărăm dreptul la un scrutin democratic”, i-a reproșat Igor Grosu.

Ca rezultat a acestui incident, candidatul din partea Partidului Unității Naționale, Octavian Țâcu a depus o solicitare la CEC în care a cerut anularea mandatului de acreditare pe numele observatorului rus Taisaev Kazbek.

PUN a menționat că observatorii trebuie să fie imparțiali în exercitarea obligațiilor și să nu-și exprime părerile sau preferințele personale vizavi de anumiți concurenți electorali, să nu intervină în procesul alegerilor, dar și să nu dea instrucțiuni sau să întreprindă acțiuni contrare deciziilor organelor electorale. 

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: