Peste 75 de milioane de oameni au votat deja în SUA. Ce arată ultimele sondajele

by D M
Distribuiti mai departe...

În Statele Unite se strâng tot mai multe voturi anticipate. Peste 75 de milioane de cetățeni și-au exprimat opțiunea, cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale.

Donald Trump, preşedintele candidat, face turul statelor indecise care pot înclina balanţa victoriei, în timp ce rivalul său, democratul Joe Biden, s-a încumetat chiar la o incursiune în fieful tradiţional al republicanilor.

În 23 de state federale, prezența este una-record. Amănunt deloc de neglijat, pentru că pe listă se regăsec Texas, Georgia, Carolina de Nord, Arizona, Florida, Colorado și Nevada, așa-numitele “state indecise”.

Pe acest fundal, criza sanitară provocată de coronavirus ia amploare, spre disperarea medicilor.

După nesfârşitul şir de acuze cu care a fost bombardat de Trump, Biden a contra-atacat chiar pe teritoriul republicanilor. Şi-a numit rivalul “escroc” şi a spus că preşedintele a “capitulat” în fața pandemiei.

Joe Biden, candidat la președinția SUA: „Oameni buni, am pierdut peste 220.000 de vieți până acum, din cauza virusului. Dar administrația asta pur și simplu s-a predat. (Trump) își ține ședința foto și apoi pleacă. Îi lasă pe toți ceilalți să sufere consecințele eșecurilor lui de a pune la punct un plan responsabil.”

La mitingurile electorale ale președintelui american, mai nimeni nu respectă recomandările elementare de protecție. Iar Trump continuă să susțină că pandemia e pe ducă, în contradicție cu toți experții.

De cealaltă parte a baricadei, Joe Biden face apeluri constante la populație să țină cont de spusele medicilor.

Joe Biden, candidat democrat la președinție: „Nu ține de politică, ci de patriotism. Purtați mască. Purtați-o, punct.”

În ultima săptămână, 40 din cele 50 de state americane au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri. La ultimul bilanț, 14 dintre ele au anunțat cifre-record ale spitalizărilor.

Între timp, tinerii americani votează masiv. Fie că simt o puternică motivație interioară, fie ca să intre în rândul lumii.

Alegător: „Se postează masiv pe rețelele de socializare poza de la votare ori cu ștampila “Votat”. Aproape că simți o presiune să te duci la vot.”

Cu mai puțin de o săptămână rămasă până în ziua alegerilor prezidențiale americane, Joe Biden conduce în sondajele naționale cu puțin peste 50%, față de cele 43 de procente ale lui Trump.

Avansul nu garantează, însă, victoria candidatului democrat. În 2016, Hillary Clinton a obținut aproape 3 milioane de voturi în plus față de Trump, dar a pierdut președinția în colegiile electorale.

 

Sursa: StirilePROTV


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.