image
Sursa foto: Moldova.org

VIDEO // La periferia orașului Codru localnicii se plâng că s-au pomenit cu o gunoiște neautorizată în fața casei

La periferia orașului Codru localnicii suportă de aproape jumătate de an mirosul insuportabil și mizeria de la tomberoanele amplasate la câțiva pași de case. Gunoiul este adus aici la indicația șefilor de la Întovărășirea pomicolă „Vierul - Prod". Totul s-a făcut în lipsa autorizației primăriei și a Centrului de Medicină Preventivă, ne-a anunțat unul dintre locuitorii supărați.

Ion Iamandii, locuitor al orașului Codru amintește că conform legislației gunoiștea trebuie să fie la 20 de metri de la ușa casei. „Aici avem, chiar am măsurat, 9,5 metri până la intrarea în casă. Casa este plină cu muște mărunte, mășcate, de care doriți.De miros nici nu mai vorbesc.Dimineață când vine mașina, am impresia că vin tancurile.Vara aceasta mi-am trimis copiii la țară, pentru că era imposibil să stau cu un geam sau ușă deschisă”.

Omul spune că cele șase tomberoane au apărut în timp ce el era plecat la muncă, peste hotare.

Mai grav este că la acest gunoi se adună diferite animale fără adăpost, șobolani.

Reprezentanții primăriei orașului Codru spun că platforma pentru gunoi s-a făcut în luna aprilie, fără acordul oamenilor și în lipsa autorizației primăriei, și a Centrului de Medicină Preventivă.

Dacă problema gunoiului din orașul Codru nu le va fi rezolvată, oamenii din localitate amenință cu proteste.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: