/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Alegeri prezidențiale. Aproape jumătate de milion de buletine de vot au fost tipărite

missing
14 octombrie 2020, ora 20:35

Aproape jumătate de milion de buletine de vot, pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, au fost deja tipărite. Acestea vor fi distribuite secțiilor de votare din afara țării, începând cu ziua de vineri. Costul unui buletin de vot este de 19 bani. Președintele Comisiei Electorale Centrale dă asigurări că acestea nu pot fi falsificate.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8:Președintele Comisiei Electorale Centrale și-a lăsat semnătura pe unul dintre primele buletine scoase de sub tipar, ceea ce înseamnă ca acestea sunt calitative și corespund tuturor normelor. În total vor fi tipărite peste 556 de mii care vor ajunge in cele 139 de secții de vot din străinătate”.

DORIN CIMIL, PREȘEDINTELE CEC:Calitatea, după mine, este bună. Chiar mai bună decât în țările unde am fost observator electoral. Dacă încercați să falsificați un buletin, nu veți reuși”.

Buletinele sunt tipărite pe hârtie opacă mată, de culoare gri afumat. Acestea au o lungime de 236 de mm și o lățime de 144 de mm.

DORIN CIMIL, PREȘEDINTELE CEC: „Prețul unui buletin de vot este de 0,192 lei, adică 19 bănuți. Valoarea întregului tiraj este de 106752 lei”.

Totuși, prima partidă, circa 200 de buletine, va ajunge la gunoi. Și asta pentru că acestea nu au ieșit așa cum prevăd standardele, ceea ce este un lucru normal, ne-au explicat lucrătorii tipografiei.

Cele peste 556 de mii de buletine de vot sunt tipărite la Tipografia Centrală din Capitală. 467 de mii dintre acestea sunt în limba română, iar 88 de mii în limba rusă. Vineri, acestea vor fi preluate de către Ministerul de Externe, pentru a fi distribuite secțiilor de votare din străinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram