/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Peste trei tone de dezinfectant și 100 de mii de măști vor ajunge în școli cu suportul unei societăți din Germania

missing
12 octombrie 2020, ora 19:34

Peste 3,5 tone de soluții dezinfectante și 100 de mii de măști medicinale vor ajunge în instituţiile de învățământ din țară cu suportul Societății Filantropice United Medical Forces „PRO HUMANITATE” din Germania.

Maria Luchian, coordonator de proiecte pentru Europa de Est al MFOR BUNDESVERBAND „PRO HUMANITATE”, a menționat în cadrul unei întrevederi cu ministrul Educației, Igor Șarov, că societatea va achiziționat peste 3,5 tone de soluții dezinfectante pentru instituțiile de învățământ și 100 de mii de măști medicinale pentru profesorii aflați la vârsta de pensionare și persoanele în etate.

De asemenea, societatea intenționează să aloce 100 mii de euro pentru renovarea blocurilor sanitare în căminele instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

Societatea Filantropică a acordată și în primăvară o donație de produse de birotică (materiale școlare, caiete, caiete de desen, carnețele de notițe), în sumă totală de 362 de mii de lei, destinate  elevilor din familiile social-vulnerabile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram