image
Sursa foto: Getty Images

Uraganul Delta va lovi statele Louisiana și Texas: Avertismentul autorităților americane

Uraganul Delta, care în prezent este o furtună de categoria a 3-a, cu vânturi maxime de 185 de kilometri pe oră, ar putea deveni mult mai puternic înainte de a lovi Coasta Golfului Statelor Unite ale Americii, conform Insider.

După ce miercuri dimineața a lovit zonele turistice mexicane din Peninsula Yucatan, perturbând activitățile şi lăsând în urma sa copaci doborâți și geamuri sparte, uraganul Delta se află deasupra Golfului Mexic și continuă să înainteze spre nord-vest cu 19 kilometri pe oră, potrivit Centrului Național al Uraganelor din SUA.

Conform prognozelor, pe măsură ce va continua să treacă prin apele calde ale golfului, Delta se va intensifica înainte de a ajunge în sud-vestul Louisianei vineri seara. Centrul Național al Uraganelor din SUA a avertizat că este posibil ca furtuna să pună în pericol viețile oamenilor, scrie libertatea.ro.

Uraganul ar putea aduce 5-10 centimetri de precipitații de-a lungul coastei americane și cu până la 15 centimetri în unele părți din Louisiana. În plus, este de așteptat ca Delta să crească în dimensiune pe măsură ce traversează golful, ceea ce ar putea face ca furtuna și vântul să se intensifice.

Joi, președintele Donald Trump a aprobat o declarație de urgență în caz de dezastru pentru Louisiana, după ce guvernatorul John Bel Edwards a cerut acest lucru. Evacuări obligatorii au fost emise pentru Calcasieu, Jeff Davis, Cameron, Beauregard și Allen.

Delta este cea de-a 25-a furtună tropicală formată în acest an în Oceanul Atlantic dintr-un sezon al uraganelor deosebit de agitat. Ca urmare a epuizării listei numelor prevăzute, meteorologii au început să identifice uraganele cu ajutorul alfabetului grec.

Noutăţile partenerilor

comentarii: