image
Sursa foto: pressalert.ro

Detalii despre intoxicația de la Orhei: Unul dintre elevi ar fi pulverizat cu spray lacrimogen

Detalii noi despre intoxicația de la un liceul din Orhei. Paisprezece elevi au ajuns cu intoxicație la spital, după ce în instituție un elev ar fi fost pulverizat cu spray lacrimogen.

Astăzi, în jurul orei 11:32, prin intermediul Serviciul Naţional Unic de Urgenţă 112, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei, au înregistrat apelul telefonic de la angajata Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Orhei, care a comunicat că persoane neidentificate au pulverizat cu spray lacrimogen pe holul instituției, iar drept consecință mai mulți elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Imediat la fața locului s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, însă în același timp, directoarea instituției a fost instructată telefonic, cum în mod corect să organizeze evacuarea persoanelor din sediul liceului, să efectueze aerisirea încăperilor și prioritar să monitorizeze starea de sănătate a copiilor, cu implicarea responsabililor de la Asistența Medicală Urgentă la necesitate.

La fața locului polițiștii au stabilit că, astăzi, câțiva elevi, aflați în pauză pe holul scărilor dintre etajele unei aripe a blocului central de învățământ, ar fi simțit dificultăți de respirație și disconfort în regiunea gâtului, fapt despre care s-a comunicat conducerii liceului, ulterior a fost informată Poliția și Asistența Medicală Urgență.

La moment din informațiile oferite de către conducerea instituției de învățământ, îngrijiri medicale ar fi solicitat 14 elevi cu vârstele între 12-17 ani, iar starea de sănătate a acestora la momentul actual este satisfăcătoare.

„Din cercetările preliminare, se presupune că cineva din rândul elevilor, aflându-se în holul instituției ar fi pulverizat cel mai probabil cu un spray lacrimogen. La fața locului se continuă investigațiile în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cazului, dar și în scopul identificării persoanei care ar fi comis fapta dată”, a precizat pentru Jurnal.md ofițerul de presă al IP Orhei, Elena Băetrău

Noutăţile partenerilor

comentarii: