image
Sursa foto: wikipedia.org

Director executiv Promo-LEX, despre răpirile de la Tiraspol: Amarfii este acasă; La Camenca s-au efectuat iarăși percheziții

Directorul executiv al Asociației Promo Lex vine cu detalii despre cazul persoanelor răpite la Tiraspol, dintre care un polițist. „Amarfii este deja acasă. Din păcare nu cunoaștem nimic despre al doilea eliberat Puriș Alexandru. O situație dificilă și complicată este în ceea ce privește situați lui Adrian Glijin. El a fost răpit ieri de pe câmp în jurul orei 13:00, iar percheziții la domiciliul acestuia în lipsa lui au început la 04:00 dimineața și au durat până la ora 07:00 în prezența soției și a copiilor ”, a declarat Ion Manole printr-o intervenție telefonică în cadrul talk-showului „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Ion Manole a mai declarat că și pe parcursul zilei de astăzi au fost efectuate percheziții la domiciliul mamei lui Puriș Alexandru la Camenca.

„Și astăzi la prânz diverse persoane neidentificabile au venit la mama acestuia, unde au efectuat percheziții de peste cinci ore. Cu puțin timp în urmă a fost finalizată „așa-zisa” percheziție la domiciliul mamei la Camenca. Vedem cât de umilitor și brutal procedează regimul din Tiraspol împotriva persoanelor de acolo. Este o problemă la nivel de stat. Noi nu avem o strategie prin care autoritățile să poată aborda uniform problemele din stânga Nistrului”, a declarat Ion manole, director executiv al Asociației Promo Lex.

Întrebat ce se întâmplă cu dosarele acestor oameni după ce sunt eliberați datorită unei discuții dintre Dodon și Krasnoselski, acesta a răspuns că fiecare va fi abordat diferit. Totodată, discuția publică al lui Dodon cu Krasnoselski ar fi o încălcare care ar trebui investigată de Procuratură.

„Este o problemă gravă când politicul intervine în justiție. Atunci când președintele sau un prim ministru vorbește în public despre intentarea sau stoparea unor dosare penale, pe care tot Procuratura trebuie să o investigheze. Nouă ne pare rău ca avocați că asemenea cazuri trebuie să le rezolvăm individual, și că nu există o strategie comună. Patru răpiri într-o zi. Eu nu știu ce stă în spatele acestora, dar cu siguranță nu suntem confortabili în momentul în care vedem că securitatea persoanelor din stânga Nistrului nu valorează nimic. Autoritățile au obligația să întreprindă măsuri pentru a preveni astfel de cazuri”, a mai declarat Manole.

În perioada 7-8 octombrie de către așa numitul minister de la Tiraspol, au fost reținuți patru cetățeni ai Republicii Moldova. Primul caz a avut loc în ieri dimineața, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca. Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Ulterior, dimineața au apărut informații că pe parcursul zilei de ieri a fost reținut și un alt locuitor din Camenca. În această după-amiază, pretinsul minister de externe de la Tiraspol a anunțat că a decis să elibereze în urma unei discuții telefonice pe care a avut-o președintele Igor Dodon cu așa numitul președinte al rmn, Vadim Krasnoselski doi dintre cei patru moldoveni sechestrați pe data de 7 - 8 octombrie. Despre ceilalți doi cetățeni care nu se cunoaște încă nimic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: