/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Promo-LEX vine cu precizări noi în legătură cu răpirea celor 4 cetățeni moldoveni

missing
08 octombrie 2020, ora 19:00

Asociația Promo-LEX a confirmat faptul că 4 persoane au fost reținute de către structurile de facto din regiunea transnistreană. În același timp, Promo-LEX a menționat că, în prezent, au fost eliberate 2 persoane. Despre celelalte 2 nu se cunosc informații.

Potrivit Asociației, cele 4 persoane răpite sunt:

Amarfii Andrei, angajat al IP Florești;
Glijin Adrian, șomer;
Puris Alexandru, angajat ASP Sănătăuca;
Mânzărari Stanislav.

„Potrivit anumitor surse, ar fi fost eliberați cetățenii Amarfii Andrei și Puris Alexandru”, se menționează într-un comunicat al asociației.

Cu toate acestea, soția lui Amarfii Andrei a fost la Tiraspol, dar nu cunoaște nicio informație privind starea și locul aflării soțului ei. Și mama lui Stanislav Mânzărari se află, în prezent, în orașul Tiraspol, însă nimeni nu-i oferă nicio informație despre fiul ei.

Cu referire la Adrian Glijin, structurile de forță din regiunea transnistreană, continuă perchezițiile la domiciliul mamei sale.

„Asociația Promo-LEX salută eforturile autorităților constituționale în eliberarea celor două persoane, dar regretă și rămâne îngrijorată de lipsa de claritate în adresa altor persoane private ilegal de libertate, dar și în adresa rudelor acestora. Promo-LEX își menține solicitarea către autoritățile constituționale privind necesitatea continuării eforturilor de eliberare și apărare a persoanelor lipsite de libertate în mod abuziv”, se arată în comunicat.

Patru cetățeni au fost răpiți de structurile transnistrene în ultimele zile. Primul caz a avut loc în ieri dimineața, când un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Potrivit soției acestuia, polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

În această dimineață, reprezentanții MAI și ai Guvernului au declarat că pe parcursul zilei de 7 octombrie a fost reținut și un alt locuitor din Camenca, fiind bănuit de așa-zisele structuri de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale. Ulterior, președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, Alexandru Jizdan, a anunțat că alți doi cetățeni au fost răpiți de așa-numitele structuri de forță de la Tiraspol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram