/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Patru muncitori, dintre care doi în stare gravă, au ajuns la spital, după ce o macara a căzut peste ei. Procurorii au pornit o cauză penală

missing
07 octombrie 2020, ora 20:25

Patru muncitori, dintre care doi în stare gravă, au ajuns la spital, după ce o macara a căzut peste ei, în timp ce lucrau pe un șantier la Institutul de Medicină Urgentă. Deocamdată, nu se cunoaște cauza exactă, dar potrivit primei versiuni, macaraua s-a răsturnat, după ce s-a prăbușit porțiunea de teren pe care se afla. Procurorii au pornit o cauză penală, pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Muncitorii efectuau lucrări pe acest șantier din curtea Institutului de Medicină Urgentă. La un moment dat macaraua s-a răsturnat pentru ca a cedat asfaltul de pe acest mal și s-a format un crater.”

Tragedia s-a produs în jurul orei 10. Cei patru bărbați efectuau lucrări de schimbare a rețelei termoelectrice. Întrucât incidentul s-a întâmplat în curtea spitalului, medicii le-au sărit imediat în ajutor.

SINCRON: IGOR CUROV, VICEDIRECTOR, IMU: Doi pacienți sunt în stare de gravitate medie și doi pacienți în stare gravă. Urmează să fie examinați deplin radiologic și paraclinic și deja stabilim tactica conduită de tratament. -Cei care sunt în stare gravă ce au suferit?-Traumatism craniocerebral și traumatism locomotor.”

Vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă susține că muncitorii sunt angajații companii, care a fost selectată pentru a schimba rețeaua de termoficare.

IGOR CUROV, VICEDIRECTOR, IMU: Nu pot să vă spun cine, căci denumirea nu o nu cunosc.-E privat?-E o companie aleasă, în urma achizițiilor publice.”

Pe șantier au venit și proprietarii macaralei, care au dat-o în chirie instituției medicale. Aceștia susțin că vehiculul se afla în stare tehnică bună.

“Macaraua a avut de suferit?-Nu, macaraua este nouă după cum o vedeți este în stare tehnică perfectă. Din ce cauză s-a prăbușit?-A căzut acolo malul.”

La fața locului au venit și procurorii. Aceștia însă nu ne-au oferit multe detalii.

SIVICTOR RĂILEAN, PROCUROR: Vom înregistra un proces penal și în termen de 30 de zile se v-a lua o decizie: va fi pornită ori nu o cauză penală. S-au respectat regulile de securitate?-Nu putem să vă spunem nimic, s-a întâmplat totul cu două ore în urmă.”

În continuare, cazul este documentat de procuratura sectorului Buiucani, care urmează să stabilească cine se face vinovat de comiterea accidentului pe șantier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram