/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Renumita campanie „Bancnota miliardului furat”, realizată de TV8, premiată la un concurs internațional

missing
07 octombrie 2020, ora 21:37

Renumita campanie „Bancnota miliardului furat”, realizată de TV8, în comun cu o agenție de publicitate de la noi, a fost premiată la un concurs internațional. Este vorba de Premiile Cresta, care se acordă pentru standarde înalte de realizare creativă în industria internațională de publicitate, design digital și comunicare. Campania a bifat tocmai patru premii, dintre care unul de aur.

MARIANA RAȚĂ, JURNALISTĂ, MODERATOAREA EMISIUNII „CUTIA NEAGRĂ”: Probabil, aceasta este singura veste bună pentru tot ce înseamnă cazul miliardului furat. Atât timp cât procurorii nu ne aduc vești pozitive despre cei care au comis această crimă și ar trebui să facă pușcărie. Este o apreciere a muncii jurnaliștilor de la Cutia Neagră”.

În cadrul campaniei, cunoscută ca „Bancnota miliardului furat”, au fost create și tipărite în jur de 5 mii de bancnote, după un model unic. Acestea au fost împărțite nu doar prin țară, dar și moldovenilor aflați peste hotare. Astfel de exemplare au fost distribuite și instituțiilor publice, în deosebi celor care au tangență cu gestionarea banilor precum Ministerul Finanțelor sau Banca Națională.

MARIANA RAȚĂ, JURNALISTĂ, MODERATOAREA EMISIUNII „CUTIA NEAGRĂ”: Bancnota a fost creată de un artist din Georgia, care a studiat foarte atent toată povestea cu furtul miliardului și a desenat-o pe o bancnotă de un miliard. Toate elementele ce este pe această bancnotă este simbolic.”

Campania a fost lansată toamna trecută, când s-au împlinit cinci ani de la Furtul Miliardului, mai exact de la momentul în care a fost acordată prima garanție de stat în valoare de 9,5 miliarde de lei de Guvernul Leancă. Atunci, jurnalista de la tv8, Mariana Rață, a mers personal la sediul Băncii Naționale pentru a da un exemplar cu bancnota de un miliard guvernatorului. Acesta însă nu a coborât personal să ia darul.

SINCRON: MARIANA RAȚĂ, JURNALISTĂ, MODERATOAREA EMISIUNII „CUTIA NEAGRĂ”: Este o campanie de sensibilizare, realizată de tv8 și emisiunea Cutia Neagră, o emisiune de investigații care chiar caută acest miliard. Am reușit să-l identificăm pe unde el se află. Vream sa transmitem asta dlui guvernator”.

La un an distanță, campania realizată pentru TV8 de o agenție de publicitate a fost premiată la cea de-a 27-a ediție de CRESTA International Advertising Awards, ce a avut loc la Londra. Compania a luat aurul pentru Digital Design, argint pentru Print Design și bronz pentru Craft. De asemenea, agenția a fost anunțată drept finalistă la categoria Craft Campaign. Premiile CRESTA sunt premii oferite la nivel internațional, al căror scop este de a recunoaște standarde înalte de realizare creative în industria internațională de publicitate, design digital și comunicare. Înscrierile sunt apreciate de un juriu, format din peste 80 de directori creativi, artiști în design grafic și cinefili din întreaga lume.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram