Renato Usatîi propune ca toți candidații la funcția de președinte al țării să facă săptămânal testul COVID-19

by D M
Distribuiti mai departe...

Candidatul Partidului Nostru la șefia statului, Renato Usatîi, propune ca toți concurenții electorali să facă săptămânal testul COVID-19. El explică necesitatea prin faptul că interacționează cu oamenii în cadrul întâlnirilor electorale și există riscul răspândirii infecției în cazul prezenței acesteia. El a făcut declarația astăzi, la o întâlnire cu localnicii din orașul Ștefan Vodă, la care a anunțat că un angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat, care asigură paza și protecția președintelui Igor Dodon, a fost diagnosticat cu COVID-19. Potrivit lui Usatîi, șeful statului refuză să facă testul, fiind convins că acesta va fi pozitiv și astfel va fi nevoit să încheie vizitele în teritoriu.

Dodon refuză să se testeze pentru că tratamentul împotriva COVID-19 durează aproximativ două săptămâni și trebuie să stea în carantină. Astfel, campania electorală în care el „oleacă muncește” se încheie. Cum ajung la Chișinău o să scriu și o scrisoare oficială ca să-l punem pe nebun să meargă să facă testul. Înțeleg că el la noi e oleacă kuliok, oleacă doctor, oleacă președinte, oleacă agronom, dar trebuie să-l oprim, pentru că dacă într-adevăr e infectat și văd pe Facebook că se cuprinde și cu unul și cu altul, e cea mai mare bătaie de joc să pui sănătatea oamenilor în pericol”, a menționat Usatîi. 

Potrivit candidatului N1 la prezidențiale, ofițerul SPPS l-a informat pe Dodon despre faptul că este infectat cu noul coronavirus și i-a recomandat să se testeze, dar șeful statului a refuzat să facă acest lucru. Usatîi mai spune că lui Igor Dodon îi este frică că testul va fi pozitiv și nu va mai putea participa la întâlnirile electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. 

Președintele Partidului Nostru a mai adăugat că ofițerul SPPS infectat cu noul coronavirus administrează tratament împotriva bolii. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.