/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ A răsunat muzică în scuarul Palatului Republicii din Capitală. Cei mai buni profesori și educatori din țară au primit diplome și premii

missing
04 octombrie 2020, ora 20:20

A răsunat muzică în scuarul Palatului Republicii din capitală. Cei mai buni profesori și educatori din țară au primit diplome și premii în cadrul unui concert festiv dedicat dascălilor. Deși le-au fost oferite distincții pentru efortul depus, profesorii recunosc că le vine greu în această perioadă. Evenimentul a durat mai puțin și a fost organizat altfel decât anii trecuți. Câțiva artiști de la noi au delectat  dascălii  cu melodii dedicate lor.

Pe lângă cântecele și poeziile adresate lor, dascălii au primit flori și au fost decernați pentru merite. Iar ca să-i sensibilizeze și mai mult pe profesori, în scena au urcat artiști care le-au fost și le sunt în continuare discipoli.

Pentru că mama și bunica au fost profesoare, cu un cadou muzical în fața dascălilor, a venit și fiul marilor artiști, Doina și Ion Aldea Teodorovici, Cristofor.

Profesorii și educatorii s-au bucurat de apreciere,  însă se plâng,  că din cauza pandemiei, le este greu atât lor cât și elevilor.

„Obosesc foarte mult profesorii, este foarte greu să te afli toată lecția în fața copiilor cu masca, este istovitor de greu dar nu avem încotro ne străduim să respectăm cerințele.”

Suntem în așteptare desigur de internet performant, de tehnică, dar sunt și alte probleme care vin cu ziua, sperăm că toate lucrurile o să meargă cu bine.”

Liliana Pârău este educatoare la o grădiniță din capitală. Astăzi a fost premiată cu distincția Pedagogul Anului, femeia s-a bucurat de atenția primită, însă, spune, că  s-ar bucura și mai mult dacă îi va fi majorat salariul.

SINCRON: Liliana PÂRĂU, EDUCATOARE: La capitolul salarii cum stați?-Stăm ca de obicei, am dori să ne mai mărească un pic salariile. E greu, salariile sunt mici. Asta e societatea asta e economia țării.”

De la eveniment nu a lipsit primarul Capitalei, Ion Ceban. Edilul susține că multe lucruri trebuie îmbunătățite, însă care sunt soluțiile și când vor fi implementate,  nu ne-a putut spune.

SINCRON: Ion CEBAN, PRIMAR GENERAL: Sunteți mulțumiți de condițiile în care lucrează profesorii?-În general cred că lasă mult de dorit condițiile generale, dar trebuie să le îmbunătățim pe parcurs și la capitolul confort și salarii eu cred că o să facem încetul cu încetul.”

Ziua profesorului este sărbătorită în țara noastră anual în data de cinci octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram