/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Mai mulți moldoveni au schimbat transportul public pe o trotinetă electrică

missing
04 octombrie 2020, ora 20:50

Tot mai mulți moldoveni renunță la transportul public și optează pentru trotinetele electrice.  Mijlocul de transport îi ajută să evite ambuteiajele, locurile aglomerate și să economisească concomitent  și timp și bani. Comercianții spun că, pe timpul pandemiei, vânzările acestora au crescut practic de 2 ori, mai ales că o parte din populație privește transportul public drept un focar de infecție, iar trotinetele sunt o soluție pentru deplasare. Totuși, mulți utilizatori se plâng pe faptul că în capitală lipsesc condițiile de siguranță pentru transportul pe două roți.

Pe lângă faptul că trotinetele electrice sunt ecologice, acestea mai sunt și econome. Gabi, spre exemplu, utilizează vehiculul pe două roți de aproape 6 luni și este încântată de achiziție.

Deși se declară mulțumită de mijlocul de transport , Gabi mărturisește  că în Chișinău, infrastructura nu este suficient de dezvoltată pentru a oferi condiții sigure posesorilor de  trotinete, exact ca și în cazul bicicliștilor.

Timpul rece nu va fi un impediment pentru ea   să folosească trotineta, Gabriela e pregătită să circule cu ea  până la prima cădere a ninsorii.

Și Vadim are în posesie o   trotinetă electrică. El se declară  mulțumit de mijlocul de transport, deoarece este simplu în utilizare și încărcare, fiind necesară  doar o sursă de electricitate pentru o bună funcționare pe tot parcursul zilei.

Și Vadim e de părerea că în capitală nu există condiții pentru utilizarea trotinetei, dar speră ca în  viitor să  apără o infrastructură complexă și favorabilă celor ce folosesc mijloacele de transport electrice.

Comercianții spun că mobilitatea urbană electrică pe două roți se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Oamenii le achiziționează atât pentru  plăcerile personale, cât și cu scopul de a se deplasa ușor și eficient  prin ambuteiajele interminabile din oraș.

Mai mult decât atât, distribuitorii de trotinete electrice ne-au comunicat  că situația pandemică a provocat o creștere semnificativă a vânzărilor de aceste produse.

Pentru a achiziționa un transport electric, doritorii pot scoate din buzunare între 5 și 12 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram