image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC va examina marți cererile de înregistrare ale lui Țâcu și Chirtoacă la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală va examina luni cererile de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale ale candidaților desemnați de Partidul Unității Naționale, Octavian Țâcu, și Blocul electoral Unirea, Dorin Chirtoacă.

Reacția CEC vine după ce candidatul PUN, Octavian Țâcu, a anunțat astăzi pe pagina sa de facebook că Comisia Electorală Centrală nu l-a înregistrat în scrutinul pentru prezidențiale, la „indicațiile lui Igor Dodon”.

Reprezentanții CEC au spus că nu vor comenta declarațiile politice ale pretendenților la statutul de concurent electoral.

Octavian Țâcu a anunțat astăzi, că nu a fost admis în cursa prezidențială de către CEC, pe motiv că nu ar fi acumulat numărul de semnături valabile. Octavian Țâcu a menționat că, din 20 de mii de semnături colectate, peste cinci mii au fost „aruncate la gunoi”, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului scrisă greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. „Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături”, a comentat acesta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: