image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Dodon, întrebat de presa de la București ce limbă vorbește: „Timpul le pune pe toate la locul său”

Aflat la final de mandat, Igor Dodon insistă că vorbește limba „moldovenească”, invocând același argument - pentru că așa scrie în Constituție. Într-un interviu pentru Agerpres, jurnaliștii români l-au întrebat pe Dodon ce limbă vorbește, în condițiile în care copiii săi învaţă într-un liceu cu predare în limba română, iar mama sa a fost profesoară de limba română

„Eu cred că mai puţin trebuie să discutăm despre chestii ideologice şi identitare şi trebuie să ne axăm pe rezolvarea problemelor cu care se ciocnesc oamenii. Eu rămân pe poziţia că în Republica Moldova limba de stat, aşa cum este scris în Constituţie, articolul 13, este limba moldovenească. Eu ca preşedinte al ţării trebuie să respect Constituţia şi aici eu nu cred că noi trebuie să facem mari dezbateri”, a declarat Dodon.

„Da, o parte a populaţiei a Republicii Moldova vorbeşte română, o parte, care este mai mare, din cetăţenii Republicii Moldova vorbeşte limba moldovenească, dar se înţeleg de minune şi aici nu văd niciun fel de probleme sau încercări să facem din aceasta un fel de politică de stat. Timpul le pune pe toate la locul său”, a continuat candidatul la funcția de președinte al RM.

Precizăm că, încă în 2013, Curtea Constituțională a decis că denumirea corectă a limbii de stat în Republica Moldova este limba română şi că textul Declaraţiei de Independenţă, în care se spune că limba oficială este româna, prevalează în raport cu textul Legii Supreme.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: