/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Nopți și zile de coșmar pentru locatarii unui bloc din Capitală, după ce ploaia a ajuns în apartamentele lor

missing
30 septembrie 2020, ora 20:45

Nopți și zile de coșmar pentru locatarii unui bloc din Capitală. Ieri le-a plouat în apartamente ca afară. Apa a ajuns în locuințe din cauza acoperișului vechi și ciuruit de găuri. Oamenii se plâng că problema este de mulți ani și s-au adresat autorităților municipale, însă fără rezultat. Responsabilii de la Direcția generală locativ-comunală susțin însă că locatarii trebuie să-și repare singuri acoperișul. Între timp, pe trotuarele recent renovate, autoritățile municipale s-au apucat de remontat pavajul, care a fost spălat de șuvoaiele de ape.

Aceste imagini au fost filmate ieri în timp ce ploua, chiar de către proprietarul unui apartament, care locuiește la ultimul etaj al blocului de pe strada Țărânii. Șiroaie de apă au curs nu doar în apartamentele oamenilor, ci și în scara blocului.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Pentru că acoperișul este ciuruit de găuri și de fiecare dată plouă ca afară, proprietarii celor patru apartamente de la ultimul etaj au pus pe jos găleți, care și acum sunt pline cu apă.”

Radmila Morari este mama a trei copii și este una dintre cei patru proprietari, care locuiesc la ultimul etaj.  Femeia se plânge că la fiecare ploaie apa îi spală pereții, iar de mai bine de zece ani nu mai scapă de mucegai.

RADMILA MORARI, PROPRIETARA APARTAMENTULUI: De fiecare dată când plouă, plouă în casă pe jos băltoace întregi. Cu patru ani în urmă am făcut reparație, pentru că am copii mici și să nu miroase a mucegai.”

Radmila susține că s-a adresat de nenumărate ori la autoritățile municipale însă fără folos.

RADMILA MORARI, PROPRIETARA APARTAMENTULUI: „Aici e ca depozit deja, nu putem să locuim deloc. Am mutat mobila acolo pentru că e mai uscat.”

Am încercat să vorbim și cu ceilalți proprietari, însă aceștia nu erau acasă. Responsabilii de la Direcția generală locativ-comunală susțin că locuitorii blocului trebuie să-și repare acoperișul singuri.

GHENADIE DUBIȚA, ȘEF ADJUNCT, DGLC: Ei fondează o asociație de proprietari, preiau blocul în gestiune și cu majoritatea voturilor administrează cum doresc ei reconstruiesc, adaugă, ce doresc aceea fac. De ce primăria nu repară? – Apartamentele sunt privatizate, proprietarii sunt obligați să participe și să suporte cheltuielile totale? – Exact așa”

În urma ploii torențiale de ieri, au fost inundate și mai multe subsoluri. Ploaia de ieri a lăsat în urmă dezastru și pe mai multe străzi din Capitală. De exemplu, pe strada Pușkin, unde trotuarele au fost recent renovate, s-a surpat pavajul și s-au format cratere.

La prima oră, acolo au venit și muncitorii, care au început să repare trotuarul. Despre aceste probleme a scris și primarul capitalei, pe pagina sa de Facebook. Ion Ceban a dat vina pe șefii direcțiilor, care nu s-au isprăvit cu anumite lucrări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram