image
Sursa foto: ANP.md

15 angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, confirmați pozitiv cu COVID-19

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că înregistrează 15 cazuri active cu infecția Covid-19 în rândul personalului penitenciar.

ANP mai precizează că nicio persoană care la moment este privată de libertate nu este infectată cu coronavirusul de tip nou.

Administrația Națională a Penitenciarelor informează deasemenea că, în scopul asigurării executării prevederilor Protocolului clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus  de tip nou (Covid-19)”, aprobat prin Ordinul MSMSP nr.785 din 25.08.2020 și consultărilor ulterioare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ieri, a fost modificat Ordinul ANP cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19.

„Precizăm că la moment dotarea cu medicamente pentru tratamentul Covid-19, antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți pentru personal și persoanele private de libertate sunt asigurate în cantități suficiente”, se precizează în comunicatul emis de ANP.

Ordinul directorului Administrației  Naționale a Penitenciarelor cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19, poate fi accesat aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: