/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Căruțașii și conducătorii de motocultoare, verificați de polițiști

missing
25 septembrie 2020, ora 21:49

După șoferi, a venit rândul căruțașilor și conducătorilor de motocultoare să fie trași pe dreapta de către inspectorii de patrulare. Pentru că în ultimele luni a crescut numărul accidentelor rutiere, cu implicarea căruțelor, polițiștii îi îndeamnă pe oameni să fie precauți, atunci când circulă pe drumurile publice: să nu consume alcool, să circule doar pe timp de zi și doar pe partea dreaptă a carosabilului.

„Eu merg pe partea dreaptă, merg încetișor, cedez trecerea la mașini așa cum trebuie.”

La primele ore ale dimineții am mers la Hârtop, o localitate din raionul Criuleni, unde locuiesc puțin peste 1400 de oameni. Și pentru că motocultoarele au început, tot mai mult, să înlocuiască căruța trasă de cal, în sat am întâlnit mai mulți șoferi, decât căruțași. Printre ei, și Sergiu Coroi. Bărbatul, tractorist de meserie, se întorcea de pe câmp cu motocultorul. Spune că este responsabil și cu ochii în patru, atunci când urcă la volan.

SERGIU COROI: „Înțelegem că am lucrat oleacă și tractorist și de asta știu. Dacă nu aș înțelege nu m-aș urca. De ce țineți cont în primul rând când urcați la volan?- Să nu servim alcool, să putem conduce. Să fiți atent, prudent și să nu consumați băuturi alcoolice și să vă urcați la volan pentru că puteți fi tras la răspundere ca și toți șoferii.”

Tot acolo, l-am întâlnit și pe Vladimir Negruță. Cu căruța veche, dar îngrijită și plină cu saci cu semințe de floarea soarelui, se ducea la oloiniță. Toată viața a rotit volanul tractorului, așa că este șofer cu experiență, spune el.

VLADIMIR NEGRUȚĂ: „Asta eu știu foarte bine, 30 de ani am lucrat pe tractor și știu regulamentul foarte bine, nu-l încalc. Merg mai mult pe dreapta căci este loc. Calul nu se sperie?- Acesta este bătrân nu se sperie deloc, are 25 de ani.”

Bărbatul povestește că a avut și un accident cu căruța, însă nu el a fost de vină. Acum câțiva ani, într-o noapte, venea de pe deal, cu căruța încărcată, iar la un moment dat o mașină a dat peste el. Nu a pățit nimic, dar și-a învățat lecția și nu mai circulă noaptea.

VLADIMIR NEGRUȚĂ: „Numai să trec drumul a ieșit de la școală și fără lumină. Eram încărcat și era și soția. A mers fără lumină și când m-a lovit din spate, am zburat și eu, și soția.”

Pentru a preveni accidentele cu implicarea căruțelor și motocultoarelor, mai ales în perioada în care se strânge recolta, polițiștii au pornit prin localități să informeze oamenii despre regulile pe care trebuie să le respecte pe drumurile publice.

RADU PASCARI, INSPECTOR DE PATRULARE: „Pe parcursul lunii august-septembrie s-a înregistrat o creștere a accidentelor rutiere cu implicarea motocultoarelor și a căruțașilor care neagă informația pe care o aducem zi de zi. Să nu conducă noaptea, să nu consume alcool și să fie cât mai prudenți.”

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, de la începutul lunii august și până în prezent, s-au produs patru accident rutiere cu implicarea căruțașilor. În urma acestora o persoană a murit, iar alte patru s-au ales cu traumatisme. (de acoperit cu imagini din stirea de pe data de 13 septembrie cu cărutațul) Cel mai recent caz a avut loc la mijlocul lunii septembrie, în localitatea Seliște, raionul Leova. Un căruțaș a pierdut controlul calului și a lovit frontal o mașină. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram