image
Sursa foto: synevo.md

COVID-19: Noi recorduri negative pentru Republica Moldova și din nou lideri în Europa la decese

Săptămâna 14-20 septembrie a fost cea mai neagră pentru Republica Moldova de la declanșarea pandemiei COVID-19. Țara noastră a înregistrat noi recorduri negative de infectări și decese, continuând să fie pe primul loc în Europa la capitolul pierderi de vieți omenești.

Alte 3.618 persoane au fost infectate cu COVID-19 în ultima săptămână, cel mai negativ bilanț la acest capitol de la declanțarea pandemiei. Precedentul record se înregistrase în săptămâna 17-23 august, când au fost depistate pozitiv 3.295 de persoane.

Acest bilanț a făcut ca Republica Moldova să se claseze pe locul 4 în Europa săptămâna trecută la capitolul infectări raportat la populație, după ce țara noastră fusese lider pe continent în precedentele 7 săptămâni.

l7l7

Cu 80 de decese în ultimele 7 zile, Republica Moldova a înregistrat un nou record negativ, după cel din săptămâna 31 august-6 septembrie, când și-au pierdut viața 69 de persoane.

Bilanțul face ca Republica Moldova să fie lider pe continent la decese pentru a 3-a săptămână consecutiv.

d7d7

Este de precizat că statisticile sunt realizate raportat la populația oficială a Republicii Moldova, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși 3 milioane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: