image
Sursa foto: universul.net

Laboratoare din Franţa şi Suedia confirmă otrăvirea cu Noviciok în cazul lui Navalnâi

Guvernul german a anunţat că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Alexei Navalnâi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok şi a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă, tranmite Reuters, citat de Agerpres.

Laboratoare specializate din Suedia şi Franţa au confirmat rezultatele iniţiale din Germania, a anunţat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

„Facem din nou apel către Rusia să dea explicaţii cu privire la evenimente. De asemenea, suntem în strânsă legătură cu partenerii noştri europeni pentru următorii paşi", a adăugat Seibert.

Șeful serviciului de informaţii externe german ar fi dezvăluit, la o întâlnire secretă, că agentul neurotoxic de tip noviciok folosit pentru a-l otrăvi pe Navalnâi a fost mai puternic decât variantele folosite anterior, susține „Der Spiegel”.

Cum se manifestă otrăvirea cu noviciok?

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, a explicat, la Digi24, că substanța a fost creată în laborator ca o armă chimică pentru a fi folosită în războaie.

El spune că neurotoxina întrerupe legăturile dintre celulele nervoase din creier și astfel se opresc funcțiile vitale ale organismului, în cele din urmă cel supus intoxicației murind prin asfixiere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: