/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Pavajul scos de pe străzile Capitalei a fost transportat la mai multe grădinițe din Chișinău

missing
14 septembrie 2020, ora 22:10

Pavajul, scos de pe străzile aflate în reparație, a fost dus la mai multe grădinițe din Chișinău. Deși nu este vechi, dar e în stare bună, acesta a fost aruncat din camioane chiar pe asfalt, astfel că o parte s-a deteriorat. Chiar și așa, administrațiile grădinițelor au ales bucățile care nu au fost stricate, le-au aranjat cu grijă și urmează să le monteze. Mai ales că ogrăzile instituțiilor arată deplorabil de ani buni.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „În contextul reparării trotuarelor din sectorul centru a fost scos și pavajul de lângă Guvern. Deși nu a fost unul foarte vechi și deteriorat, acesta a fost schimbat. Iar bucățile de pavaj scoase au fost transportate la câteva grădinițe din Capitală.”

Pavajul, demontat de pe străzile Capitalei, a fost aruncat la nimereală, cu tot cu asfalt și nisip. O parte din bucăți erau stricate, cel mai probabil din cauza faptului că au fost descărcate greșit. Camioanele, care au adus pavajul erau, prea mari pentru a intra în curtea grădiniței, spun responsabilii. Chiar și așa, bucățile întregi de pavaj vor fi montate cât mai curând, întrucât curtea grădiniței arată ca după război, cu gropi mari și adânci.

VALENTINA RĂU, ȘEFĂ, DETS RÂȘCANI: „Am înțeles că din start e o greșeală. Va fi ales pavajul care e de calitate bună, cel care nu va fi bun va fi evacuat.”

O parte din pavaj a ajuns și la alte cinci grădinițe. Directoarea acestei instituții ne-a spus că acesta va fi suficient pentru a acoperi teritoriul din jur, dar și pentru a amenaja cărările de acces spre pavilioane și terenuri de joacă. Asfaltul de acum nu a mai fost plombat de ani buni.

RODICA JARDAN, DIRECTOARE INTERIMARĂ, GRĂDINIȚA NR. 5: „Suntem deja al treilea an aici pe teritoriu. – Nu au avut loc renovări? -Nu au fost. Tot terenul este deteriorat.”

VLAD MELNIC, PRETOR, SECTORUL RÎȘCANI: „Noi înțelegem că acest pavaj nu o să ajungă la toate instituțiile, dar acele instituții care au posibilitate de a pune pavaj anul acesta, care au forță financiară, ca să nu fie depozitat și să stea ani de zile.”

Autoritățile locale au oferit pavaj, însă cheltuielile de montare a acestuia vor fi suportate de către instituții.

VLAD MELNIC, PRETOR, SECTORUL RÎȘCANI: „O parte de finanțare o să fie de la direcție, o parte ajutați de agenți economici.”

Acum doi ani, pavajul scos de pe străzile Capitalei în timpul reparațiilor a fost donat, cu titlu gratuit, spitalului Sfânta Treime, câtorva școli și grădinițe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram