image
Sursa foto: Jurnal.md

Octavian Țâcu, convins în candidatura sa la alegerile prezidențiale: Un candidat unionist are cele mai multe șanse de câștig

Candidatul din partea partidului Partidul Unității la alegerile prezidențiale de la 1 noiembrie curent, Octavian Țâcu, este convins în șansele sale de a câștiga alegerile. Mai mult, acesta spune că un candidat unionist va fi susținut de majoritatea forțelor europene.

„Eu nu cred în sondaje și în like-uri pe facebook, cred în ceea ce am văzut în teren. Electoratul nostru este pregătit să voteze un candidat unionist, și la ora actuală în aceste alegeri, și vă spun cu toată certitudinea că un candidat unionist are cele mai multe șanse să câștige alegerile prezidențiale. Asta este principala miză pentru care am intrat în această campanie electorală”, a declarat Țâcu în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Câștigarea alegerilor prezidențiale este primul pas pentru reîntregirea cu România. După câștigarea alegerilor prezidențiale noi avem nevoie să dizolvăm acest Parlament care este invalid din mai multe puncte de vedere, și există consens. Intrarea forțelor unioniste cu un scor foarte mare care noi sperăm să fie majoritar într-o coaliție pro-europeană, pentru că doar în condițiile în care ai instrumentele legale ale RM, și atrăgând această expertiză de reintegrare larg românească în Guvernul RM, poți face primii pași spre reîntregire”, a declarat Octavian Țâcu.

Întrebat pe cine va susține partidul Unității Naționale, în turul II al alegerilor, acesta a răspun că vor susține orice candidat pro european, care va promova aceleași valori ca ale PUN.

„Pentru noi contează ca prtidele de dreapta pro europene să aibă în vedere relațiile preferențiale cu România. Aceasta este platforma noatră politică pe care nu cred că este o problemă pentru partidele pro europene care susțin legătura cu România. Dacă Maia Sandu sau Andrei Năstase, sau chiar alte partide care vor intra în turul II și vor avea un aport care să reflecte punctele esențiale ale PUN, noi îi vom susține, vom merge în campanie și ne vom solidariza”, a declarat Octavian Țâcu.

Amintim că Octavian Țâcu și-a anunțat oficial candidatura la funcția de președinte al Republicii Moldova la data de 25 iulie curent din partea Partidului Unității Naționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: