image
Sursa foto: dse.md

Trei bărbați au rămas blocați în nămol și riscau să se sufoce într-o fântână la Soroca

Salvatorii din nordul țării au salvat trei bărbați care au rămas blocați într-o fântână din localitatea Șeptelici, raionul Soroca.

S-a întâmplat ieri, apelul la Serviciul 112 fiind recepționat la ora 10:13. Potrivit primelor informații, persoanele au rămas blocate într-o fântână publică.

La fața locului imediat a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale Soroca, care au stabilit că trei bărbați cu vârstele de 36, 37 și 39 de ani sunt blocați în nămol în fântâna cu adâncimea de 15 metri.

Martorii au povestit că totul s-a întâmplat după ce un bărbat a hotărât să se aprovizioneze cu apă și a coborât în fântâna cu ajutorul sforii, dar a rămas blocat în nămol și risca să se sufoce din cauza lipsei de oxigen. În ajutorul acestuia au venit alți doi bărbați care au rămas blocați și ei. În urma intervenției salvatorilor, bărbații au fost recuperați prin intermediul echipamentului specializat la suprafață în 15 minute.

Bărbații au fost preluați de un echipaj de medici pentru ulterioare îngrijiri medicale la spitalul raional. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de drept.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 66 situații de risc.

fântână Sorocafântână Soroca

fântână Sorocafântână Soroca

fântână Sorocafântână Soroca

Noutăţile partenerilor

comentarii: