image
Sursa foto: Getty Images

În Franța 12 școli s-au închis din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a forțat 12 școli din Franța continentală să se închidă, în timp ce restul celor aproape 60.000 de unități de învățământ au fost deschise conform planificării la începutul anului universitar, notează Reuters.

Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, în contextul în care în ultima perioadă au crescut cazurile noi de coronavirus în Franța. ”A fost o săptămână destul de bună, chiar dacă există întotdeauna unele greșeli.

Peste 12 milioane de elevi s-au întors la școală, în ciuda dificultăților și a grijilor”, a declarat ministrul educației pentru radio Europa 1. Acesta a adăugat că, din cauza pandemiei de coronavirus, alte zece școli din Reunion, insula franceză din Oceanul Indian, au fost închise, scrie libertatea.ro.

Anul școlar din Franța a început marți, unii părinți și sindicatele profesorilor exprimându-și îngrijorarea că virusul s-ar putea răspândi prin sălile de clasă. Ministerul Sănătății a declarat joi că a înregistrat peste 7.000 de noi infecții cu coronavirus în decurs de 24 de ore pentru a doua oară în două zile, aproape de recordul de 7.578 de cazuri, stabilit pe 31 martie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: