image
Sursa foto: basarabia.md

Patru moldoveni, prinși la frontiera de stat cu permise de conducere false: Ar fi plătit sute de euro pentru perfectare

Patru moldoveni au fost opriți la frontiera de stat după ce asupra lor, forțele de ordine au depistat permise de conducere false. În cazul a trei persoane actul le aparținea lor, însă un șofer de rută va primi amendă după ce s-a angajat să transmită peste hotare permisul de conducere fals altei persoane.

Incidentele au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, în ultimele 48 de ore.

În primul caz, polițiștii au depistat un permis de conducere fals pe numele unei tinere moldovence, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești în timpul asupra unui șofer de pe ruta ocazională Moldova -Portugalia. Șoferul a declarat că a primit un colet pe care urma să îl transmită unei persoane în Portugalia.

În celelalte trei incidente au fost identificați cu acte falsificate nemijlocit proprietarii acestora. Astfel, în urma verificărilor a fost tras pe dreapta șoferul unui automobil de marca Renault, asupra căruia a fost depistat un permis de conducere fals românesc. La audieri, șoferul a relatat că în luna aprilie curent a pierdut permisul original și la scurt tim, contra sumei de 100 de euro "l-a restabilit”.

Totodată, în calitate de pasageri într-un autocar de pe ruta Moldova-Anglia s-au prezentat doi cetățeni moldoveni, la care în urma controlului de nivelul II s-au depistat permise de conducere cu semne de falsificare. Ambele documente ar fi eliberate de autoritățile române. Primul cetățean a precizat că în anul 2014, la Chișinău a fost ajutat de o persoană necunoscută să-și perfecteze actul, a oferit 300 de euro pentru acest serviciu. Cel de-al doilea cetățean a menționat că acum un an în România a obținut actul, contra sumei de 500 de euro.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiunea de falsificare a documentelor oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: