image
Sursa foto: privesc.eu

MAI din Federația Rusă va verifica implicarea lui Ilan Șor în schemele Laundromatului rusesc

Ministerul Afacerilor Interne din Federația Rusă anunță despre continuarea investigației dosarului „Laundromatul rusesc” prin care în perioada anilor 2010-2014 circa 70 de miliarde de dolari americani de la băncile rusești au fost spălați prin intermediul instanțelor și băncilor din Republica Moldova, folosind hotărâri judecătorești ilegale privind datoriile false. Organele din Rusia vor verifica acum implicarea lui Ilan Șor în acest dosar, dar și a altor demnitari.

Potrivit presei ruse, Departamentul de Investigații a MAI din Federația Rusă, continuă audierea suspecților și a celor care ar putea fi implicați în acest doar. Printre figuranți se numără fostul primar de Orhei, deputatul Ilan Șor, dar și un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, omul de afaceri Andrei Timotin.

Totodată forțele de ordine rusești vorbesc despre implicarea liderului uneia dintre cele mai mari platforme de încasare a banilor, Serghei Maghin, a bancherului german Gorbunțov, dar și a co-proprietarului celei mai dezvoltate companii în sfera Căilor Ferate, Boris Ușerovici și Alexei Krapivin.

În total sunt verificați peste 30 de cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Moldova și Letoniei, în afară de cei care au fost deja arestați sau incluși în lista celor anunțați în urmărire pe seama implicării în Laundromatul Rusesc.

Ministerul de Interne Rus anunță și despre finalizarea investigației unuia dintre episoadele „schemelor moldovenești”, unde s-a demonstrat că inculpații au efectuat transferuri de pe contul băncii „Europa Express”, în contul băncii Moldindconbank, 562,9 milioane de dolari și 454,8 milioane de euro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: