image
Sursa foto: facebook.com/larisa.novac.

Direcția de Educație Florești, acuzată că face bani pe seama copiilor: Ar vinde agende la preț mai mare decât al editurii

Direcția Generală de Educație Florești este acuzată că ar face bani pe seama copiilor, după ce venit cu ideea de a procura centralizat agende pentru copii, însă la suma de bază au mai fost adăugați câțiva lei, pe care părinții trebuie să-i scoată din buzunare.

Agendele pentru copii care au fost propuse și aduse centralizat de către Direcția Generală de Educație Florești în școlile și liceele din raion ar costa 20 de lei la editură, însă Direcția cere câte 22 de lei de părinți pentru aceste agende.

Despre aceasta a vorbit într-un live pe facebook fosta șefă adjunctă a Direcției de Educație Florești, Larisa Novac.

Direcția de Educație Florești s-a gândit să facă un „bine” și să aducă centralizat agende pentru copii. Ideea este frumoasă, dar uite că din tot lucrul ăsta se fac bani, și se bagă mâna în buzunarul copilului. La editură aceste agende costă 15 lei, însă la liceu costă 20 de lei. Ceea ce s-a adus în raionul Florești este de 20 de lei, însă din discuțiile cu editura am înțeles că dacă sunt procurate mai multe se poate de negociat un preț mai mic. Cu siguranță așa și a fost, însă Direcția încearcă să vândă și deja reușește să le vândă copiilor cu 22 de lei. Diferența de 3-4 lei nu este atât de mare însă dacă să o raportezi la numărul de peste 7000 de elevi va ieși o sumă bună care va fi pusă în buzunarul celor de la direcție”, a declarat Larisa Novac.

Aceasta a făcut apel către Ministrul Educației, Igor Șarov, pentru a se sesiza pe seama acestei nereguli, dar a solicitat și implicarea CNA.

„Îndemn să nu acceptăm aceste agende nu pentru că nu ne place editura, ci pentru că nu ne plac schemele . Fac adresarea din partea părinților, cadrelor didactice și a celor manageriale care nu mai pot tolera ceea ce se întâmplă în Direcția de Educație Florești”, a mai declarat aceasta.

Solicitați pentru o reacție, cei de la Direcția Generală de Educație Florești nu au fost de găsit la telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: