image
Sursa foto: jurnal.md

Mai mulți operatori de transport de persoane și mărfuri au ajuns în vizorul ANTA; S-au ales cu amenzi de până la 15 mii lei

Mai mulți operatori de transport rutier de persoane și mărfuri au ajuns în vizorul inspectorilor ANTA care au demarat un control pe parcursul săptămânii trecute al respectării legislației de către aceștia.

Ca rezultat, 15 conducători și operatori de transport au fost sancționați pentru lipsa la bordul unității de transport a actelor care le permit să activeze în domeniu. Persoanelor fizice au fost amendate cu sume de la 3000 lei la 4500 lei, iar persoanelor juridice s-au ales cu amenzi de la 10 000 lei la 12 000 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea restricțiilor impuse referitor la regimul termic au fost sancționați 6 conducători auto, precum și operatori de transport rutier, care s-au ales cu amenzi de la 3000 lei la 4500 lei aplicate persoanelor fizice și de la 12000 lei la 15000 lei aplicate persoanelor juridice.

Pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, 3 conducători auto s-au ales cu amenzi de 10000 lei, prevăzute de art.197 alin. (1) din Codul Contravențional, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

Totodată, inspectorii Agenției au efectuat 10 controale la sediile operatorilor de transport rutier, care au încălcat regimul de autorizare și nu au respectat obligațiunile prevăzute de Codul Transporturilor Rutiere. Ca rezultat, au fost întocmite 8 procese verbale, cu aplicarea amenzilor în mărime de 2000 u.c.

Responsabilii Agenției informează că vor continua controalele și recomandă conducătorilor auto, operatorilor de transport rutier și furnizorilor de bunuri, să se conformeze prevederilor impuse de Codul Transporturilor Rutiere și Legii Drumurilor, pentru evitarea sancțiunilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: