/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Recent reparată, strada Ion Pelivan din Chișinău a fost găurită din nou

missing
25 august 2020, ora 20:38

Recent renovată integral, strada Ion Pelivan din capitală a fost găurită deja de trei ori. De vină ar fi țevile de apă, care au crăpat și a fost nevoie de intervenții. Oamenii spun că s-au obișnuit cu lucrul făcut de mântuială și nu exclud că vor mai fi săpături în asfaltul proaspăt turnat. Pe de altă parte, responsabilii de la „Apă-Canal” dau asigurări că porțiunea de drum va fi reasfaltată din banii întreprinderii.

Nu este prima intervenție, spun oamenii, care locuiesc în apropiere:

„O dată trebuie de făcut lucrul calitativ, dar nu peste două trei zile iar să sapi. Deja de vreo două-trei ori au săpat”.
„Și de patru ori o să repare și nu o să fie calitativ”.

Această femeie crede că instituțiile statului ar trebui mai întâi să colaboreze între ele, apoi să repare drumurile: „Da ei cum repară drumul fără ca să colaboreze. Sectorul de la „Apă-Canal” e aproape. Eu consider că a fost de dorit să se puie la curent. Au făcut bine, că oamenii nu puteau sta fără apă. Ei, dar vedeți că nu sunt lucrători, trebuie să fim și noi în rând cu lumea”.

La scurt timp, unul dintre muncitorii responsabili s-a apropiat de porțiunea de strada găurită, pentru a o reasfalta. El spune că țevile sunt vechi și sunt necesari prea mulți bani, pentru reparația drumurilor și schimbarea țevilor concomitent.

„Așa că ei fac ce pot, s-a spart au sudat înapoi și bună ziua. E păcat că ne-am muncit atâta și am făcut trasa”.

Mai mult, în afară de găuri, poate fi văzută și o porțiune de drum unde asfaltul este deja fisurat.

Muncitorii spun că devină ar fi șoferii care, deși știau că asfaltul este proaspăt turnat, au trecut pe acolo cu mașinile: „Știți de ce, că noi când puneam asfaltul oamenii treceau cu tranportul de de-a dreptul. A fost chiar și o mașină a poliției și nu îi puteai opri de loc”.

Ofițera de presă de la „Apă-Canal”, Nadejda Fotescu, a declarat că frezarea asfaltului a fost necesară, pentru a nu lăsa mai multe blocuri fără apă. Toate costurile lucrărilor de reasfaltare, urmează a fi suportate de către întreprindere. Costul proiectului de asfaltare a carosabilului de pe Ion Pelivan a costat 3,3 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram