image
Sursa foto: Jurnal.md

RM a avut o săptămână de foc, peste 3000 de persoane infectate; Chicu: „Dacă vom continua așa vom veni iar cu restricții”

Săptămâna trecută, 17 – 23 august, RM a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri de Covid-19 de la începutul pandemiei până în prezent – 3101 cazuri. Infecția se extinde din cauză că populația ignoră recomandările medicilor epidemiologi și dacă această stare de lucruri se va prelungi, autoritățile ar putea reintroduce restricțiile. Avertismentul a fost lansat de premierul Ion Chicu, după întâlnirea cu șeful statului Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanâi.

„Săptămâna trecută a fost cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Explicația este nerespectarea regulilor de către toți. Dacă continuăm așa, numărul de cazuri va crește și mai departe, fapt care ne va determina să venim iar cu restricții”, a menționat Ion Chicu.

La 1 septembrie, va fi reluat procesul de învățământ. Decizia de deschidere a instituțiilor de învățământ se ia la nivelul autorităților locale reieșind din situația epidemiologică și de nivelul de pregătire al instituțiilor de a face față situației pandemice în fiecare localitate. Premierul a admis că nu toate instituțiile de învățământ din RM își vor putea relua activitatea începând cu această dată.

În context, aceeași sursă a mai precizat că săptămâna aceasta Ministerul Sănătății va da publicității lista țărilor, „zone verzi”, de unde reveniți acasă cetățenii noștri vor fi scutiți de regimul de autoizolare.

„De la 1 septembrie intră in vigoare modificările legate de regimul de autoizolare pentru cetățenii noștri care revin de peste hotare. Vor fi unele țări unde se va permite anularea acestei autoizolări, este vorba de cei care vin din zonele verzi. Ministerul Sănătății va publica lista acestor țări săptămâna aceasta si ea va fi actualizata o dată pe săptămână”, a mai spus Chicu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: