/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Donald Trump este oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA

missing
24 august 2020, ora 21:14

Preşedintele american Donald Trump şi-a asigurat luni numărul de voturi necesare pentru învestirea oficială în poziţia de candidat oficial al Partidul Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, transmit Reuters şi AFP, citați de Agerpres.

Fără nicio surpriză, cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-au desemnat pe Trump drept candidatul Partidului Republican, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Unul câte unul, reprezentanţii republicani ai fiecăruia dintre cele 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte, începând în ordine alfabetică cu statul Alabama. Pragul de 1.276 de voturi necesare pentru desemnare a fost atins la puţin timp după prânz, ora locală.

Potrivit AFP, la câteva minute după nominalizare Trump a ajuns la Charlotte.

Într-un mesaj pe Twitter de la bordul Air Force One, el s-a arătat indignat că posturile de televiziune CNN şi MSNBC nu transmit în direct această procedura de vot, stat cu stat.

”Fake News! Iată cu cine trebuie să lupte Partidul Republican”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Anterior, Mike Pence a fost la rândul său redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

”America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă”, a spus Mike Pence într-un scurt discurs.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram