(VIDEO) Usatîi îl scoate la apă limpede pe Dodon, după ce ultimul și-a atribuit lucrări de reparație a drumurilor, din impozitele oamenilor

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, îl scoate la apă limpede pe Igor Dodon, după ce ultimul și-a atribuit lucrări de reparație a drumurilor din Bălți, cu banii din impozitele oamenilor. 

,,Aceste proiecte au avut loc în Guvern. Iar Dodon, tot pe banii cetățenilor, a încercat să arate că face pe banii lui. Adică trebuie să facem o diferență. Nu pot să ies și să le spun oamenilor că e meritul meu pentru că este lumină în oraș. Iată v-am pornit lumina seara. Așa arată și Dodon cu 25 de milioane de lei”, a explicat primarul Usatîi, scrie btv.md.

Bălțenilor au început să li se împartă fluturași dar și promisiuni precum că Igor Dodon le va oferi locuitorilor municipiului 27.1 milioane de lei pentru reparația drumurilor, 25 de milioane pentru orașul Bălți, iar alte 2.1 milioane pentru satele Elizaveta și Sadovoe. Ce „uită” să precizeze Dodon e că banii sunt din impozitele plătite de moldoveni și mai exact din Fondul Rutier, dar și ca urmare a rectificării bugetului.

Igor Dodon președintele RM: ,,Am rugat Guvernul și am primit deja confirmări că la ractificarea bugetului vor fi alocate suplimentar 25 de milioane de lei pentru reparația drumurilor din municipiul Bălți. Ceea ce este o sumă record, pentru municipiul Bălți. Din Fondul Rutier în acest an sunt acordate 15 milioane de lei și cu aceste 25 de milioane, practic este vorba de o sumă de peste 40 de milioane de lei, pentru reparația drumurilor din municipiul Bălți.”

Dodon încearcă să-și atribuie drept suport personal o parte a sumei anunțață de el în luna martie. Iar cum scrutinul prezidențial este tot mai aproape, oamenilor din orașul Bălți le sunt împărțite și flayere pe care se menționează acest lucru. Primarul de Bălți, spune că la 5 luni distanță, în bugetul municipal din partea lui Igor Dodon, așa și nu a ajuns nici măcar un leu.

Renato Usatîi, primar de Bălți: ,,Deci, n-au venit acești bani. Dodon s-a referit când umbla cu împărțeala prin țară cu ,,Drumuri bune pentru Moldova”. Am spus atunci în public că bălțenii transferă un miliard jumătate de lei în bugetul național. Iar anul acesta a venit ceva mai mult pentru drumuri bune.”

Renato Usatîi, care de nenumărate ori a sesizat autorităților centrale despre necesitatea majorării bugetului pentru Bălți, în special la capitolul reparației drumurilor, afirmă că ar accepta astfel de autoaprecieri, din partea lui Dodon, când acesta va pava din bani proprii măcar 200 de metri pătrați. În acest caz edilul, spune că președintele încearcă să-și atribuie merite pe banii cetățenilor.

Renato Usatîi Primar de Bălți: ,,Dacă aducea măcar un milion de lei, Dodon, Ceaika, ori să vină și să facă 200 de metri de pavaj. Să-l văd, iată am făcut 200 de metri de pavaj, eu Igor Dodon. Eu am spus că o să ies și sincer o să-i mulțumesc. Spre exemplu acum reparăm strada Conev. Eu ca primar administrez toate cheltuielile, s-a făcut concurs. Eu trebuie să am grijă să fie un pavaj frumos, să fie piste pentru bicicliști, să fie canalizare, iluminat stradal modern. Iar eu să ies către bălțeni și să le spun, iată eu v-am făcut strada Conev, deci aceștea sunt banii din bugetul municipiului Bălți, eu Renato Usatîi nu am dreptul, nici eu nici Dodon sau oricare alt politician, care din bani publici realizează ceva, să-și asume cele făcute. Este un lucru absolut incorect și un lucru urât. Când faci din bani personali, iată eu acum am dat start lucrărilor în parcul Victoriei, astăzi am fost am proiectat de dimineață să facem o pistă frumoasă la lacul orășenesc. Eu am spus, lucrările încep din sursele lui Renato Usatîi. După care, Primăria poate să se implice și să continue.”

Conform declarației de avere a lui Igor Dodon, singura sursă de venit este cea din salariul de președinte, funcție care în anul trecut i-a adus 226 727.89 de lei, sau câte 18.893,99 de lei lunar.

Dodon face până și promisiunile, tot pe banii plătitorilor de impozite din Bălți

Dodon face până și promisiunile, tot pe banii plătitorilor de impozite din Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 21. August 2020


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...