image
Sursa foto: mama.md

72 de afaceri inițiate de femei vor primi finanțare nerambursabilă

Comitetul de supraveghere al Programului „Femei în Afaceri” a aprobat câștigătoarele celui de-al cincilea Concurs de granturi mici. La competiție s-au înscris 156 de antreprenoare, 72 dintre acestea au fost selectate pentru finanțare nerambursabilă.

Iulia Costin, director general ODIMM, a subliniat că Programul „Femei în Afaceri” a demonstrat rezultate frumoase „Ne bucură faptul că putem oferi șanse femeilor noastre pentru a se încadra în circuitul economic. ODIMM va valorifica, în continuare, potențialul feminin în domeniul antreprenorial pentru ca ideile de afaceri viabile să se materializeze și să ajungă modele de succes”, a menţionat Iulia Costin.

Valoarea totală a granturilor va constitui 9,02 milioane lei. Finanțarea celor 72 de companii gestionate de femei va crea circa 219 noi locuri de muncă. În jur de 55 % dintre proiectele investiționale aprobate sunt din domeniul prestării serviciilor, alte 38 % își vor desfășura activitatea în industria prelucrătoare, iar 7% sunt din agricultură și zootehnie.

Câștigătoarele granturilor vor dezvolta afaceri inovative precum producerea dezinfectanților pentru domeniul medical și HoReCa, produse cosmetice naturale handmade, cărbune pe bază de lemn, jucării personalizate din lemn, instruirea cadrelor didactice, centru de aritmetică mentală și diplomație pentru copii, consultanță în domeniul comunicării, fotolii pliabile personalizate și proiectarea designului landscape.

Noutăţile partenerilor

comentarii: